Navigácia

  • Farebný týždeň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň.

  • Farebný týždeň

  • Návšteva družstva Dunajec

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva družstva Dunajec.

  • DEŇ MATIEK

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MATIEK .

  • Návšteva detí z MŠ v DD Jasoň pri príležitosti DŇA MATIEK

  • DEŇ MLIEKA - 16.5.2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MLIEKA - 16.5.2023.

  • Oznam o obedoch zadarmo

    S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy.

    Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed.

    Celodenná strava v MŠ má hodnotu:

    Stravníci MŠ od 2-6 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – desiata 0,45€, obed 1,10€, olovrant 0,35€ – spolu 1,90 € + Réžia 0,40€/deň = SPOLU : 2,30€

    Momentálne veľmi diskutovaná téma sú obedy zadarmo, v materskej škole sa deti stravujú desiata, obed a olovrant (celodenná strava ), čiže v našom prípade si dieťa musí zvyšnú sumu doplatiť.

    UPOZORNENIE: Ak rodič nevyhlási svoje dieťa zo stravy a nezúčastni sa vzdelávacieho procesu, zaplatí PLNÚ SUMU obedu /2,30€/.

    Tatiana Pichnarčíková

    Vedúca ŠJ MŠ

  • OZNAM

    OZNAM

    Zápis na predprimárne vzdelávanie detí

    Potvrdenie lekára o zdravotnom stave dieťaťa - príloha k elektronickej prihláške.

  • OZNAM

    Oznamujeme rodičom, že dňa 3.5.2023
    bude plenárne rodičovské združenie
    o 16.00 v priestoroch ZUŠ (posledná budova na prízemí).
    Účasť nutná.

  • OZNAM

    Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023

    Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

    o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

     

    S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

     

    Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed,
    • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
    • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

    V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

    • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
    • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

     

    Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania - vedúcej ŠJ:, a to najneskôr v termíne do 20.04.2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov.

     

    V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

  • Zmena príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v spojenej škole od 01.01.2023

    § 3 Príspevok za pobyt dieťaťa v materskej škole

    1. Za pobyt dieťaťa v materskej škole prispieva zákonný zástupca na čiastočnú úhradu výdavkov materskej školy mesačne na jedno dieťa sumou 15,- €.

    2. Príspevok za dieťa, ktorého zákonný zástupca predloží riaditeľke školy doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu, bude od príspevku oslobodené.

    3. Príspevok podľa odseku 1 a 2 uhrádza zákonný zástupca dieťaťa do 23. dňa kalendárneho mesiaca na nasledujúci kalendárny mesiac v hotovosti do pokladne školy.

    4. Príspevok sa neuhrádza za dieťa: a) ktoré má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky, b) ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu.

    5. Príspevok na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa neuhrádza za dieťa, ktoré: a) má preukázateľným spôsobom prerušenú dochádzku do materskej školy na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby (po predložení lekárskeho potvrdenia) alebo z vážnych rodinných dôvodov. V týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť príspevku b) ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin alebo bola prerušená prevádzka materskej školy rozhodnutím zriaďovateľa alebo z iných závažných dôvodov.

     

     

    §6 Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni

    1. Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni uhrádza rodič alebo zákonný zástupca stravníka vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií stravníkov v nadväzností na odporúčané výživové dávky a rozpätia finančných pásiem zverejnené Ministerstvom školstva SR nasledovne:

    a) Stravníci MŠ od 2-6 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – desiata 0,45€, obed 1,10€, olovrant 0,35€ – spolu 1,90 €.

    b) Stravníci ZŠ od 6-11 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – obed 1,50 €.

    c) Stravníci ZŠ od 11-15 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – obed 1,70 €

    d) Stravníci G od 15 – 19 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – obed 1,90 €.

    e) Dospelí stravníci (stravné 2.finančné pásmo B) – obed 2,20 €.

    2. Školské jedálne poskytujú stravovanie zamestnancom spojenej školy. So súhlasom zriaďovateľa a príslušného útvaru regionálneho úradu verejného zdravotníctva poskytujú stravovanie aj iným fyzickým osobám. Dospelí stravníci prispievajú na plnú úhradu prevádzkových nákladov sumou 2,10 €, na plnú úhradu na nákup potravín sumou 2,20 €, úhrada celkom 4,30 €.

    3. Príspevok na čiastočnú úhradu režijných nákladov v školskej jedálni uhrádza rodič alebo zákonný zástupca stravníka (príloha č.1):

    a) Stravníci MŠ od 2-6 rokov - celodenné stravovanie 0,40 € za odobratú stravu / deň

    b) Stravníci ZŠ od 6-11 rokov – obed 0,40 € za obed

    c) Stravníci ZŠ od 11-15 rokov – obed 0,40 € za obed

    d) Stravníci G od 15 - 19 rokov – obed 0,40 € za obed

  • Prerušenie prevádzky MŠ pre chorobnosť

    Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves po konzultácii s RÚVZ Poprad oznamuje, že od 20.12.2022 prerušuje prevádzku  v organizačnej zložke MŠ z dôvodu vysokej chorobnosti detí.

    Prevádzka MŠ bude obnovená po vianočných prázdninách dňa 9.1.2023. 

  • Mikuláš 6.12.2022

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 6.12.2022.

  • Vianočné prázdniny od 22.12.2022

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves oznamuje, že udeľuje žiakom vo všetkých organizačných zložkách školy dňa 22.12.2022   RIADITEĽSKÉ   VOĽNO, zároveň bude prerušená aj prevádzka materskej školy.

            Vyučovanie po prázdninách začne 9.1.2023. 

             

          •  
        •  
          •  
  • Divadielko Cencúľ a Vločka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko Cencúľ a Vločka.

  • Oznam

    Oznamujeme rodičom, že počas jesenných prázdnin v dňoch 28.10.2022 (piatok) a 31.10.2022 (pondelok) bude prevádzka materskej školy prerušená  z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí.

    Strava : Odhlásenie detí počas prázdnin je automatické, netreba deti vyhlasovať. 

    Začiatok prevádzky : 2.11.2022 (streda)

    Ďakujeme za pochopenie.

  • Šalátový deň s ochutnávkou

  • OZNAM

    OZNAM

    Oznamujeme rodičom, že pred prvým vstupom do MŠ a po každom prerušení v trvaní 5 a viac pracovných dní sa predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. 

    Je možné poslať vyhlásenie deň pred nástupom cez EDUPAGE s názvom: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - platí od 15.8.2022,

    alebo priniesť vypísané tlačivo (v prílohe).

    Príloha: 

    Pisomne_vyhlasenie_bezpriznakovosti_-_15.8.2022.pdf 

  • OZNAM

    OZNAM

    Oznamujeme rodičom, že prevádzka MŠ začína 5.9.2022

     

    ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ - Stravné za mesiac SEPTEMBER - OKTÓBER 2022 vyberám v dňoch 30. - 31.8.2022 a

    5. - 6.9.2022 v čase od 6:30 do 13:00. Uprednostňujem  platbu cez INTERNETBAKING.

    Prosím o dodržanie termínu. Ďakujem.

    Tatiana Pichnarčíková - vedúca ŠJ MŠ (0911 346 751)

     

    Udaje pre platbu IBAN: SK32 0900 0000 0004 9457 8856

    Do poznámky napísať: meno dieťaťa

     

    September: 19 dní x 1,79€ = 34,01€

    Október: 21 dní x 1,79€ = 37,59€

     

  • Rozlúčka s predškolákmi

    Rozlúčka s predškolákmi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka s predškolákmi .

Novinky

Kontakt

  • Materská škola
    Štúrova 232/131
    061 01 Spišská Stará Ves
  • 0911346751 Tatiana Pichnarčíková - vedúca ŠJ pri MŠ

Fotogaléria